Pointer over zzp’ers in de schulden
maandag 11 januari 2021

Pointer over zzp’ers in de schulden

Maandagavond is er een speciale reportage van het onderzoeksjournalistieke programma Pointer te zien op NPO 2. Dit keer duiken de makers in de schulden van zzp’ers in tijden van corona.

Veel zzp’ers zitten momenteel in financieel zwaar weer en moeten binnenkort wellicht een beroep doen op de schuldhulpverlening. Zzp’ers wordt vaak verteld dat ze moeten stoppen met hun bedrijf om hulp te krijgen. Dat is tegen het zere been van schuldhulpverleners die gespecialiseerd zijn in het helpen van ondernemers.

Want het is wel degelijk mogelijk om binnen de regels je bedrijf te behouden. Als je meer kan verdienen door te blijven werken, is het ook in ieders voordeel dat je niet hoeft te stoppen met je bedrijf, want zo komt er ook meer geld binnen om je schulden af te lossen.

Maar omdat de wet op schuldhulpverlening oorspronkelijk voorschreef dat ondernemers geen hulp konden krijgen, is dat nog steeds het beleid van veel gemeenten. Ondanks dat de overheid al meerdere keren heeft aangegeven dat het mogelijk moet zijn voor zzp’ers om schuldhulpverlening te krijgen. Maar uit het onderzoek van Pointer naar zzp’ers in de schuld blijkt dat veel gemeenten dat nog niet op orde hebben.

Pointer is op maandag 11 januari om 22.20 uur te zien op NPO 2.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen