Platina Film Award voor De Slag om de Schelde
dinsdag 10 augustus 2021

Platina Film Award voor De Slag om de Schelde

De Nederlandse speelfilm De Slag om de Schelde is door 400.000 bezoekers bekeken. Hoofdrolspelers Gijs Blom en Susan Radder hebben maandagavond de Platina Film Award uitgereikt gekregen.

De film van regisseur Matthijs van Heijningen jr. ging op 15 december in première in Vlissingen. Het verhaal draait om een Engelse piloot, een Zeeuws meisje in het verzet en een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, wier paden kruisen tijdens de strijd om het gebied van de Scheldemonding in 1944. Bij die slag kwamen 10.000 mensen om het leven.

Het is de eerste keer sinds het begin van de coronacrisis dat een Nederlandse film zoveel bezoekers trekt. De laatste film die over de grens van 400.000 bezoekers ging was De beentjes van Sint-Hildegard in maart 2020, vlak voor de eerste lockdown.

14 miljoen
De Slag om de Schelde is met een budget van 14 miljoen euro een van de duurste Nederlandse films ooit. In juni kregen de makers al een Gouden Award uitgereikt, toen de film door de grens van 100.000 bezoekers ging.

De Slag om de Schelde is geproduceerd door Levitate Film, het productiebedrijf van Alain de Levita. De Belgische co-producent is Caviar. De film is in co-productie gemaakt met de EO en ondersteund door NPO, CoBo, Nederlands Filmfonds, Vlaams Audiovisueel Fonds en de Belgische Tax-Shelter.

Bron: NOS/BM

Bericht delen