Planet Earth II – Live In Concert in Rotterdam Ahoy
Woensdag 17 januari 2018

Planet Earth II – Live In Concert in Rotterdam Ahoy

Planet Earth II – Live In Concert is op zaterdag 17 maart 2018 te zien in Rotterdam Ahoy. De indrukwekkende wildlife serie van de BBC wordt in 4K-Ultra HD-formaat vertoond. 

De beelden worden begeleid door de score van componist en Academy Award-winnaar Hans Zimmer, Jacob Shea en Jasha Klebe, die live door het 80-koppige symfonie-orkest City of Prague Philharmonic Orchestra ten gehore wordt gebracht. 

Planet Earth II is het vervolg op de succesvolle BBC-natuurserie Planet Earth. Tien jaar na het verschijnen van de eerste reeks waren het veranderde natuurlandschap en nieuwe cameratechnieken voor de Britse tv-zender reden genoeg om een nieuwe serie afleveringen te maken.

Deze keer worden er niet alleen nieuwe spectaculaire landschappen en habitats bezocht, maar zijn er ook ervaringen en ontdekkingen vastgelegd die nog nooit eerder gefilmd zijn. Kijkers stappen direct in de voetsporen van de dieren zelf en gaan met hen op reis naar een nieuwe wereld.

Om Planet Earth II niet alleen een visuele maar ook een muzikale ervaring te maken, wordt de score door Hans Zimmer verzorgd. De componist heeft onder meer 120 soundtracks van films als Inception, 12 Years A Slave, The Lion King en The Dark Knight Trilogy op zijn naam staan. Zimmer schreef de muziek voor Planet Earth II exclusief voor de live-uitvoering van het programma. 

Bron: Rotterdam Ahoy/BM

Bericht delen