PKN betaalt mee aan tv-serie KRO-NCRV
zondag 19 augustus 2018

PKN betaalt mee aan tv-serie KRO-NCRV

De Protestantse Kerk in Nederland gaat meewerken aan een nieuwe televisieserie van KRO-NCRV. De PKN betaalt een deel van de kosten van de dertig nieuwe afleveringen van Met hart en ziel, en medewerkers van de PKN zijn betrokken bij de opzet van de serie portretten van protestantse gelovigen over de manier waarop ze hun geloof vormgeven.

Reinder van Dijk, eindredacteur televisie bij KRO-NCRV, noemt de samenwerking ‘heel bijzonder’. De PKN draagt weliswaar financieel ook bij aan The Passion en de provincie Friesland sponsort het KRO-NCRV-programma Mijn Pelgrimspad, maar niet eerder was de samenwerking zó intensief, zegt Van Dijk. De PKN draagt een deel van de kosten. Hoe groot het aandeel is, wil kerk noch omroep zeggen. Maar zonder de financiële bijdrage van de PKN had KRO-NCRV de serie niet kunnen maken.

Reinder van Dijk verwacht dat de KRO-NCRV dit soort samenwerkingsverbanden wel vaker zal gaan zoeken, mogelijk ook met de katholieke kerk. De NPO wil bezuinigen op levensbeschouwelijke programma’s. “We moeten dus creatiever worden bij de financiering van de programma’s”, zegt Van Dijk.

Bron: Trouw/BM

Bericht delen