Dinsdag 16 januari 2018

Pim & Pom wint Cinekid Kinderkast Juryprijs fictie

Animatieserie De Avonturen van Pim & Pom heeft de Cinekid Kinderkast Juryprijs fictie ontvangen tijdens de Cinekid Awards 2010. De serie is sinds 2008 te zien op Nick Jr. en is gebaseerd op de karakters van Mies Bouhuys en de tekeningen van Fiep Westendorp.

De animatieserie is geregisseerd en bedacht door Gioia Smid, die de originele illustraties in het huis van Fiep Westendorp vond. Fiona van Heemstra screef de scenario’s en Marieke van Middelkoop maakte de animaties. Georgina Verbaan heeft de stemmen voor alle figuren ingesproken en heeft ook de titelsong voor haar rekening genomen. De serie is een productie van Pim & Pom bv; Fiep Westendorp Illustrations.

Pim & Pom gaat over twee katten die allerlei avonturen beleven. Ze dromen, spelen, fantaseren en gaan op ontdekkingstocht rond hun huis. Pim is nieuwsgierig en avontuurlijk, Pom is voorzichtiger en vooral wijs. Zo op het eerste gezicht lijken ze elkaars tegenpolen, maar ze kunnen geen dag zonder elkaar. De oorspronkelijke verhaaltjes en versjes werden geschreven door Mies Bouhuys voor de kinderpagina van Het Parool. Westendorp maakte de tekeningen. Van 1957 tot 1970 verscheen er iedere week een avontuur.

Bron: Nickelodeon/Broadcast Magazine

Bericht delen