Dinsdag 16 januari 2018

Piet Geelhoed (Het Klokhuis) overleden

Piet Geelhoed, een van de grote iconen van de Nederlandse kindertelevisie en voormalig eindredacteur van het programma Het Klokhuis, is op 71-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de NTR maandag bekendgemaakt.

Geelhoed heeft in de loop van zijn lange carrière als schrijver, regisseur en eindredacteur altijd gestreden om jeugdradio, -televisie en -film een volwassen plaats te geven in het medialandschap.

Hij heeft een uitgebreid oeuvre opgebouwd van radioprogramma’s, televisieprogramma’s en filmscenario’s. Hij kreeg in 2005 de Gouden Cinekid Leeuw voor zijn bijzondere verdiensten op het gebied van beeldcultuur voor kinderen.

In de jaren ’70 en ’80 maakte hij voor de AVRO kinderradioprogramma’s samen met Boudewijn Klap, Burny Bos en Karel van de Graaf, zoals het programma Mikado. Daarnaast schreef hij onder andere de scripts van de films Martijn en de Magiër, De Bende van Hiernaast, Peter en de vliegende autobus, en de televisieserie Thomas en Senior. Hierbij werkte hij samen met regisseur Karst van der Meulen.

Bron: NTR/Villamedia/Broadcast Magazine

Bericht delen