Picl: actuele arthouse films thuis op tv
Woensdag 17 januari 2018

Picl: actuele arthouse films thuis op tv

Veertien Nederlandse filmtheaters bieden onder de naam Picl de mogelijkheid om premièrefilms en documentaires tegen betaling thuis te bekijken op smart tv, tablet, laptop of computer. De online filmzaal opereerde aanvankelijk onder de naam Filmthuis.

Picl staat voor kwaliteitsfilms, geselecteerd door de filmtheaters. Het aanbod is actueel en loopt gelijk met de filmzalen. Zo zijn nu onder andere de volgende films via Picl te zien: Magallanes, Un Bacio, een selectie uit het Movies that Matter-programma waaronder I, Daniel Blake en Fuocoammare, vanaf 30 maart de Oscar-genomineerde documentaire Life, Animated, IFFR-publieksfavoriet Noces en later ook Nicole van Kilsdonks nieuwe familiefilm Toen mijn vader een struik werd en The Islands and the Whales.

Sinds maart 2016 zijn door veertien aangesloten filmtheaters bijna vijftig  films van vijftien onafhankelijke distributeurs aangeboden via Filmthuis. Initiatiefnemers Anke van Diejen en Noortje van de Sande: “Wij zien het filmtheater als DE plek van de kwaliteitsfilm. Met Picl zetten de filmtheaters een grote stap op het gebied van innovatie en komen ze tegemoet aan de wensen van de drukbezette arthouse filmliefhebber.” 

Gebruikers bekijken de films via Picl.nl of de Picl-button op de website van één van de aangesloten filmtheaters. Log in, betaal en geniet van een premièrefilm. Per film betaal je € 8,50, vergelijkbaar met een regulier bioscoopkaartje. Bekijk hier de trailer.

Aangesloten Picl-filmtheaters zijn: Amersfoort – De Lieve Vrouw, Amsterdam – Het Ketelhuis, EYE, Rialto, De Balie, Breda – Chassé Cinema, Den Haag – Filmhuis Den Haag, Enschede – Concordia, Haarlem – Filmschuur, Hilversum – Filmtheater Hilversum, Nijmegen – LUX, Rotterdam – LantarenVenster, Utrecht – ’t Hoogt, Zwolle – Filmtheater Fraterhuis. 

Bron: Picl/BM

Bericht delen