Dinsdag 16 januari 2018

Philips krijgt miljoenenboete van EU

De Europese Commissie gaat later deze maand forse boetes opleggen aan onder meer Philips en de Zuid-Koreaanse bedrijven LG Electronics en Samsung SDI wegens prijsafspraken bij onderdelen voor televisies. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen rond de zaak.

Ook de bedrijven Technicolor, Panasonic en Toshiba zouden bij het kartel betrokken zijn. De Europese Commissie deed eind 2007 invallen bij de Dbedrijven en gaat volgens Reuters op 28 november de boetes bekendmaken. Volgens een van de bronnen bestond het kartel sinds eind jaren 90 en duurde het meer dan een decennium. Daarom zullen de boetes waarschijnlijk hoog uitvallen, aldus de ingewijde.

Een woordvoerder van de commissie bevestigde dat er een onderzoek loopt naar mogelijke prijsafspraken in de branche, maar wilde verder geen namen noemen of een datum geven voor een eventuele uitspraak in de zaak.

Een zegsman van Philips liet weten dat het bedrijf geen commentaar geeft op lopende juridische zaken. De kartelzaak werd volgens de bronnen onder de aandacht van de EU gebracht door het Taiwanese Chunghwa Picture Tubes.

Bron: DFT

Bericht delen