Dinsdag 16 januari 2018

Peter R. over de grens bij AVROTROS

Vrijdag 18 april is Peter R. de Vries terug op televisie met het nieuwe programma Peter R. over de grens. Voor deze zesdelige serie stelt De Vries internationale schendingen van de rechten van het kind aan de kaak, zoals kinderhandel, kinderslavernij en het ritueel offeren van kinderen.

Met een confronterende aanpak belicht de misdaadverslaggever de strijd voor kinderrechten. Hiervoor reist hij af naar zes verschillende landen, wereldwijd. Het onderzoek nam in totaal een jaar in beslag. De Vries maakt ook in deze serie veel gebruik van de verborgen camera en laat ons daarmee de harde realiteit zien die vaak haaks staat op de ‘officiële’ verhalen.

De Vries: “Ik dacht dat ik na 35 jaar misdaadjournalistiek wel alles had meegemaakt, maar tijdens het maken van deze serie stond ik regelmatig met tranen in mijn ogen en met een dichtgeknepen keel van emotie over wat onschuldige kinderen allemaal wordt aangedaan, terwijl de autoriteiten de andere kant op kijken, heel schokkend.”

Peter R. over de grens wordt mede mogelijk gemaakt door KidsRights, de stichting die opkomt voor de positie van zeer kwetsbare kinderen, waar ook ter wereld, en hun rechten promoot en ondersteunt.

Marc Dullaert, oprichter van Stichting KidsRights: “Kidsrights heeft Peter R. de Vries, als onderzoeksjournalist, de vraag gesteld om een aantal verborgen kinderrechtenschendingen in de praktijk te onderzoeken en onafhankelijk te toetsen. Het resultaat is ronduit schokkend te noemen en zal internationaal een hoop stof doen opwaaien.”

Bron: AVROTROS

Bericht delen