Woensdag 17 januari 2018

Peter R. de Vries ook Kleurrijk in BM

In Amsterdam werd gisteravond voor de zesde keer De Kleurrijke Top 100 bekend gemaakt. Peter R. de Vries eindigt dit jaar op nummer 1 en ook in Broadcast Magazine wordt hij geïnterviewd over de rol van de media, beeldvorming, ongelijkheid en onrecht; thema’s waar hij zich al jaren kritisch over uitspreekt.

“Ik vind de tolerantie ten opzichte van mensen met een andere kleur of afkomst flink achteruit gegaan,” aldus De Vries tegen Raja Felgata. “Al met al moet ik helaas concluderen dat ik Nederland behoorlijk racistisch vind. Men is het waarschijnlijk altijd geweest, maar vroeger speelde politieke correctheid nog een controlerende rol. Met de komst van social media voelen mensen zich vrijer om van alles te roepen. Ook in direct contact met anderen. Het betekent dat er een grote groep mensen is die zich niet meer aan normale gedragsregels houdt en dat die uit angst bepaalde groepen mensen buiten de deur wil houden.”

Jij hebt je als blanke Nederlandse man duidelijk uitgesproken over racisme. Begrijp je dat een groep mensen met een multiculturele achtergrond jou als een held ziet?
“Ik zeg gewoon wat ik denk. Wat ik jammer vind, is dat ik soms andere bekende Nederlanders tegenkom die mij een compliment geven en het met me eens zijn. Maar zelf zullen ze nooit uitspraken doen, uit angst voor bedreigingen. Dat wil zeggen dat mensen niet voor hun eigen principes durven te staan. Die angst is verschrikkelijk vervelend. De mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest. Ik word aan de lopende band via onder andere social media bedreigd, maar ik reageer daar niet op.”

Het complete interview met Peter R. de Vries is te lezen op www.dekleurrijketop100.nl. In het novembernummer van Broadcast Magazine zijn ook de overige 9 namen in de mediatop 10 te vinden. Nog geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van de speciale actie.

Bron: Broadcast Magazine

 

Bericht delen