Woensdag 17 januari 2018

Peter R. de Vries leidt Kleurrijke Top 100

Misdaadverslaggever en televisiepresentator Peter R. de Vries staat dit jaar bovenaan in de Kleurrijke Top 100, de jaarlijkse ranglijst van honderd Nederlanders die het afgelopen jaar zijn opgevallen op het gebied van diversiteit en verbinding.

De lijst verscheen voor het eerst in 2010 als antwoord op het cynisme en de toegenomen intolerantie en onverdraagzaamheid in Nederland. De Vries is tot nummer 1 uitgeroepen omdat hij zich al jaren uitspreekt tegen discriminatie en racisme.

Eerdere aanvoerders van de Kleurrijke Top 100 waren onder meer oud-RTL Nieuws-presentatrice Diana Matroos, presentator Humberto Tan, ook van RTL, en oud-politicus Hedy d’ Ancona.

De samenstellers van de Kleurrijke Top 100 stellen het volgende over Peter R. de Vries: ‘De Vries staat op 1 omdat hij het lef heeft om op geheel eigen wijze racisme aan te kaarten en andere misstanden in de samenleving. Zo spreekt hij zich uit tegen Geert Wilders en de PVV, heeft hij solidariteit getoond met vluchtelingen en schroomt niet om internetpesters op te sporen en te confronteren met hun gedrag. Voor ons is hij de personificatie van kracht en is een rolmodel als het gaat om verbinding.’

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen