Peter R. de Vries betaalt z’n publiek
woensdag 23 mei 2018

Peter R. de Vries betaalt z’n publiek

Zin om een uitzending van De Raadkamer met Peter R. de Vries bij te wonen? Dat levert je een vergoeding van twintig euro op! Waar het publiek voor het bijwonen van programma’s als DWDD of RTL Late Night voor een kaartje moet betalen, krijgen fans van de misdaadverslaggever geld toe als ze naar het Mediapark komen.

De kijkcijfers van de talkshow laten te wensen over – vorige week keken er 180.000 mensen – en de redactie kampt met een probleem: er zijn te weinig mensen te vinden die vrijwillig in het publiek willen zitten. Daarom wordt er nu een beloning uitgeloofd voor iedereen die het volhoudt om tweeënhalf uur toe te kijken in Studio 4.

Peter R. de Vries maakt voor SBS De Raadkamer, een talkshow over de stand van zaken in de wereld van de misdaad. Waar de ‘echte’ raadkamer een ruimte is waar rechters achter gesloten deuren bespreken of een verdachte schuldig is of niet, is in het programma van De Vries juist alles openbaar.

Elke week debatteert de misdaadverslaggever met drie mensen uit de strafrecht- en mediapraktijk: advocaten, officieren van justitie, rechters, rechercheurs, journalisten, onderzoekers, wetenschappers en pathologen maar ook slachtoffers of nabestaanden. Zij vormen een panel in De Raadkamer. Behalve het nieuws van de dag passeren de belangrijkste nieuwswaardige ontwikkelingen de revue.

Bron: Stent Casting/BM

Bericht delen