Article header image

Peter Mulder nieuwe voorzitter SPOT

Peter Mulder, CCO bij SBS Broadcasting, is per 1 januari van dit jaar benoemd tot voorzitter van SPOT. Mulder volgt Arian Buurman (ex-Ster) op, voor wie de termijn van twee jaar verstreken is.

Het SPOT Bestuur nu wordt gevormd door Peter Mulder (SBS Broadcasting), Ton Rozestraten (RTL Nederland), Susan van Geenen (Fox International Channels), Rogier van de Paverd (Viacom), Marieke van Echtelt (Ster) en SPOT Directeur Michel van der Voort.

Mulder is sinds drie jaar werkzaam bij SBS Broadcasting. Daarvoor was hij onder meer Commercieel Directeur bij de 538 Groep.

Mulder over zijn nieuwe rol als voorzitter van SPOT: “Er is een toenemende schaarste van het kunnen bereiken van de massa. De kijktijd van lineaire tv staat onder druk, maar de groei van consumptie van kwalitatief hoogwaardige videocontent accelereert. Rapportage van deze kijktijd en het doorontwikkelen van dataverrijking om lineaire tv nog meer accountable te maken, heeft volledige focus van alle betrokken partijen in de keten. Op beide elementen gaan we vanuit SPOT de komende periode nog meer focus leggen.”

Stichting ter Promotie en Optimalisatie van Televisiereclame (SPOT) is het Nederlandse marketingcentrum voor tv-reclame. SPOT, opgericht in 1995, heeft als belangrijkste taak om mediabureaus, reclamebureaus en adverteerders te informeren en te inspireren over wat het medium tv voor hen kan betekenen.

Bron: SPOT/Broadcast Magazine

Bericht delen