Dinsdag 16 januari 2018

Penoza naar Amerika

De dramaserie Penoza, geproduceerd door NL Film, wordt in de Verenigde Staten door ABC Studios ontwikkeld voor ABC. Eerder deze week kwam al in het nieuws dat Canal+ Polen in samenewerking met Endemol (Warschau) een remake van Penoza produceert.

NL Film producent, Alain de Levita: “Wij zijn enorm trots op dit succes. Naast de remake in Polen en de deal met ABC hebben ook andere landen reeds hun interesse in de serie getoond. Wij hopen op een groot internationaal succes voor Penoza.”

Melissa Rosenberg (The Twilight Saga, Dexter) schrijft de pilot-aflevering en treedt op als Executive Producer en Showrunner van de serie. Alon Aranya (The Naked Truth) en Howard Klein zijn beiden Executive Producer van de Amerikaanse bewerking. Jeremy Gold, Head of Creative Affairs voor Endemol Studios (USA), begeleidt het project.

Penoza speelt zich af in de onderwereld en vertelt het verhaal van Carmen van Walraven (Monic Hendrickx), weduwe van een vermoorde drugsbaron. Na zijn dood neemt zij een drastisch besluit. Om haar gezin te beschermen treedt zij in de voetsporen van haar overleden man.
In Nederland trok de serie wekelijks bijna 800.000 kijkers. Momenteel is het tweede seizoen van de serie in productie. Deze wordt in het najaar van 2012 door de KRO uitgezonden. Penoza wordt geproduceerd door NL Film in samenwerking met de KRO. De serie wordt geregisseerd door Diederik van Rooijen. Het scenario is geschreven door en onder leiding van Pieter Bart Korthuis.

Bron: NL Film/Broadcast Magazine

Bericht delen