Dinsdag 16 januari 2018

Paul Sneijder vertrekt bij de NOS

Buitenland-correspondent Paul Sneijder vertrekt bij de NOS en begint in zijn woonplaats Brussel een communicatie- en adviesbureau. Sneijder heeft 28 jaar voor de NOS gewerkt. Eerst als politiek verslaggever op de Haagse redactie van het NOS Journaal, later onder meer als correspondent in de Verenigde Staten voor de NOS en het televisieprogramma NOVA.

Paul Sneijder heeft 28 jaar voor de NOS gewerkt. In 1983 begon hij als politiek verslaggever op de Haagse redactie van het NOS Journaal. In 1989 vertrok hij naar de Verenigde Staten. Hij deed daar onder meer verslag van de opkomst van Bill Clinton en de ondergang van Saddam Hoessein in de Eerste Golfoorlog.

In 1997 wisselde hij de Amerikaanse hoofdstad Washington voor de Europese ‘hoofdstad’ Brussel. Daar hield hij zich bezig met Europa, de NAVO en België. Hij was op die manier onder meer getuige van de introductie van de Euro, de uitbreiding van de EU met midden en oost Europa en de worsteling van Europa na de afwijzing van de Europese grondwet in Nederland en Frankrijk.

Het ‘Bureau Brussel’ van de NOS gaat verder met de twee correspondenten Chris Ostendorf (Europa/NAVO) en Joris van Poppel (België, Europa). De twee krijgen versterking van een bureauredacteur die nog geworven moet worden.

Bron: NOS

Bericht delen