Woensdag 17 januari 2018

Paul Luijten voorzitter Raad van Toezicht NLPO

Paul Luijten (61) is benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO).  Met de benoeming is de Raad van Toezicht (RvT) compleet en een ervaren bestuurder rijker op het gebied van complexe vraagstukken.

Luijten heeft een lange staat van dienst, zowel op het vlak van corporate communicatie en public affairs bij onder meer Schiphol en als Associate Director bij Hill+Knowlton Strategies. Daarnaast is Luijten maatschappelijk betrokken, waarbij zijn affiniteit voor de mediasector ook duidelijk naar voren komt.

Hij is voorzitter geweest van de Raad van Commissarissen van AT5, was als raadslid woordvoerder lokale media en kabel in de gemeenteraad van Amsterdam en woordvoerder mediabeleid in de Eerste Kamer (namens de VVD). Hij vervult momenteel nog een aantal toezichthoudende functies zoals bestuurslid van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en ambassadeur van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Op 6 mei 2015 is vanuit de belangenorganisatie van lokale omroepen (OLON) de stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) opgericht met als doel de krachten te bundelen en het voortouw te nemen in de omvorming van 260 lokale omroepen naar 50 tot 80 streekomroepen.

Streekomroepen die ervoor moeten zorgen dat er ook in de toekomst journalisten in de haarvaten van de lokale samenleving actief blijven en verslag kunnen doen van alles wat relevant is voor burgers en voor de lokale democratie. Een initiatief dat door de belangrijkste belanghebbenden zoals het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Commissariaat van de Media wordt ondersteund.

De Raad van Toezicht van de NLPO bestaat verder uit: Martijn Vroom (burgemeester Krimpen aan den IJssel en oud-voorzitter OLON), Pedro van Looij (hoofd in- en externe communicatie ASR Nederland), Ton Tekstra (onafhankelijk toezichthouder) en Arne Weverling (wethouder Gemeente Westland en bestuurslid van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten).

Bron: OLON/Broadcast Magazine

Bericht delen