Paul de Leeuw: “Ik mag Ranking the Stars niet meer presenteren”
zondag 25 april 2021

Paul de Leeuw: “Ik mag Ranking the Stars niet meer presenteren”

Afgelopen september nam Paul de Leeuw, een jaar eerder dan verwacht, afscheid bij RTL. Hoewel de 59-jarige presentator nog altijd geen spijt heeft van die beslissing, vertelde hij zaterdag in Hoge Bomen wél verdriet te hebben van het feit dat hij vanwege zijn besluit het programma Ranking the Stars niet meer mag presenteren.

Ranking the Stars is al sinds 2006 een baken in het Nederlandse televisieland. Paul de Leeuw, die in 2018 overstapte van BNNVARA naar RTL, nam de show mee en daar blijft het programma.

Ranking the Stars is echt een enorm leuk programma om te doen, maar ik mag het helaas niet meer maken omdat mijn contract bij RTL is beëindigd”, vertelde hij zaterdag. RTL is momenteel op zoek naar een andere presentator. MediaLane van Iris van den Ende is de producent van het programma sinds 2014.

RTL laat juist weten graag een nieuw seizoen te willen maken met Paul aan het roer. “Paul is meer dan welkom om Ranking The Stars bij RTL 5 te blijven maken, maar hij heeft zelf aangegeven dat niet meer te willen. Wat de invulling van het programma bij RTL 5 dan precies gaat zijn, is op dit moment nog niet bekend.”

Hoe zit dit nou precies? Anouk Smulders van Shownieuws heeft het uitgezocht: “Paul wil het programma graag bij de NPO maken, maar het niet op RTL 5 presenteren.”

Waarom wil Paul het programma ineens niet meer op RTL 5 presenteren? “Zijn management zegt dat het voornamelijk om het RTL 5-verhaal gaat, want er is hem ooit beloofd dat hij het voor RTL 4 mocht maken. Dat gaat niet gebeuren en daarom kunnen de twee elkaar dus niet meer vinden op dit moment.”

“Voor RTL 5 kan hij het maken, maar niet voor RTL 4. Daar zit misschien het probleem.”

Bron: RTL Nieuws/Mediacourant/BM

Bericht delen