dinsdag 16 januari 2018

ParkPost levert montagefaciliteiten op Olympische Spelen

ParkPost verzorgt deze zomer voor de drie grote sportevenementen de montagefaciliteiten voor de late night uitzendingen van RTL. Dit gaat in opdracht van Infostrada Productions en in samenwerking met onder meer DutchView.

Tijdens de opnamen van VI Oranje werd al een mijlpaal bereikt door vanuit het Kurhaus in Scheveningen via glasvezel direct vanaf de montageomgeving in Hilversum te monteren. GVH Connect realiseerde de glasvezelverbinding waarmee twee montagesets toegang kregen tot het ParkPostplatform en er via een videoverbinding live uitgezonden kon worden.

Voor Tour du Jour en de Olympische Spelen is dezelfde techniek gebruikt, waarbij met een lokale videoserver verschillende live feeds geregistreerd kunnen worden. Twee montagesets zijn verbonden met de lokale videoserver en zijn direct verbonden met een EVS LSM in de DutchView-registratiewagen. ParkPost levert de techniek en de mensen voor alle drie de producties. Het voordeel van deze techniek is dat er tegelijkertijd geregistreerd en gemonteerd kan worden.

Bron: ParkPost/Broadcast Magazine

Bericht delen