Paralympics dagelijks bij de NOS
woensdag 28 juli 2021

Paralympics dagelijks bij de NOS

Op zaterdag 24 augustus beginnen in Tokio dan toch eindelijk de Paralympische Spelen. Vanwege de coronacrisis een jaar later dan de bedoeling was. De NOS besteedt uitgebreid aandacht aan de Paralympics, zowel op televisie als op de radio en online.

Tussen de openings- en de sluitingsceremonie (beide live te zien) besteedt de NOS dagelijks met twee programma’s aandacht aan de Paralympische Spelen, die in Tokio worden gehouden van zaterdag 24 augustus tot en met zondag 5 september.

Aansluitend aan het NOS Journaal van 20.00 uur is er op NPO 1 een korte uitzending van ongeveer 7 minuten, waarin Herman van der Zandt de opmerkelijkste prestaties de revue laat passeren.

Dagelijks
Op NPO 2 is er na Nieuwsuur een dagelijks programma van 25 minuten dat wordt opgenomen in de buitenstudio die ook al werd gebruikt tijdens het EK Voetbal. Samen met drie vaste gasten – oud-rolstoeltennister Jiske Griffioen, rolstoelbasketballer Marc van de Kuilen en parazwemmer Simon Boer – bekijkt en becommentarieert Herman van der Zandt de wedstrijdbeelden. Niet alleen is er aandacht voor de sportprestaties van de dag, maar ook voor de vaak bochtige weg ernaartoe. Verder zijn er gesprekken met Suse van Kleef in Tokio en maken verslaggevers Robbert de Rijk en Edwin Peek bijdragen vanuit de Japanse hoofdstad.

Vanzelfsprekend worden ook de openings- en sluitingsceremonie uitgezonden. Op de slotdag is er ook nog een terugblikprogramma met de opmerkelijkste momenten.

Online
Online zijn de wedstrijden waarbij Nederlanders betrokken zijn, vanuit Tokio live te volgen. Daarvoor zijn vier livestreams beschikbaar. Ook via NOS Teletekst en op NPO Radio 1 besteedt de NOS aandacht aan de verrichtingen van de Nederlandse paralympiërs.

NOS Opening Paralympische Spelen
Dinsdag 24 augustus, 13.00-16.00 uur, NPO 1

NOS Paralympisch Journaal
Dinsdag 24 augustus t/m zondag 5 september, 20.25-20.32 uur, NPO 1

NOS Paralympische Spelen
Dinsdag 24 augustus t/m zondag 5 september, ca. 22.00 uur, NPO 2

NOS Sluiting Paralympische Spelen
Zondag 5 september, 13.00-15.30 uur, NPO 1

NOS Paralympische Spelen
Zondag 5 september, 18.10-18.50 uur, NPO 1

Bron: NOS/BM
Foto: De organisatie handhaaft het logo dat gemaakt was voor de Paralympische Spelen in 2020

Bericht delen