dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe 'moeder' voor United

De vooraanstaande Europese investeerder PAI Partners, met hoofdkantoor in Parijs, heeft een bod uitgebracht op de Euro Media Groep (EMG), Europa’s grootste leverancier van audiovisuele faciliteiten en diensten.

De oprichters en aandeelhouders van EMG, waaronder Sofinim (Ackermans & van Haaren group), Banijay Holding en PAI Parrtners zullen samen met het senior management team opnieuw investeren in de voorgestelde overname.

Sinds de oprichting in 1983, levert EMG aan broadcasters en producenten een breed scala aan diensten ten behoeve van de productie en levering van audiovisuele content: studio’s, uitzendwagens, media centers, gespecialiseerde diensten als ultra-slow motion, draadloze transmissie, luchtcamera’s en digitale management systemen.

De Group is snel gegroeid met een aantal overnames in Frankrijk, waaronder staatsbedrijf Société Française de Production in 2001 en vooral met de grootscheepse fusie met de UBF Media Group (United) in 2007, waarmee EMG Europees marktleider werd, met de grootste stal uitzendwagens en de grootste studio capaciteit. EMG leverde onder meer audiovisuele diensten aan grote evenementen als de afgelopen Winterspelen, de Fifa World Cup, de Tour de France en de Grand Prix in Monaco.

De overname vindt, behoudens bepaalde voorwaarden en toestemming van de Brusselse autoriteiten, doorgang in het tweede kwartaal van 2014.

Bron: United/Broadcast Facilities

Bericht delen