Dinsdag 16 januari 2018

Owen Schumacher maakt reportageserie Nep

Owen Schumacher gaat voor de NTR de zesdelige reportageserie Nep maken. Hij gaat daarin op zoek naar alles wat nep is in de wereld om ons heen. Van de grootste kunstvervalsingen tot de nep-iPods uit China en van de Olympische sportvrouwen die geen vrouwen waren tot de vervalsing van de Hitler Dagboeken. Wat is er nog echt in de wereld om ons heen?

Waarom vinden we originaliteit zo belangrijk? Wat motiveert vervalsers en waarom wil de mensheid bedrogen worden? En vanwaar onze sympathie voor de vervalser? Om een antwoord te vinden op deze en andere vragen reist Owen Schumacher in deze serie naar Duitsland, Engeland, Italië en China om te spreken met vervalsers, deskundigen en gedupeerden.

“Owen Schumacher is al jaren gefascineerd door het verschijnsel ‘nep’ en heeft een omvangrijke privécollectie op dit terrein”, meldt de woordvoerder. “Zijn stiefvader was kunsthandelaar en als jurist is hij afgestudeerd op auteursrecht en intellectueel eigendomsrecht. Hij werd als programmamaker van onder meer Koefnoen zelf vooral bekend door zijn imitaties en parodieën. Al deze eigenschappen komen samen in dit programma.”

Nep is vanaf 27 april te zien.

Bron: Mediajournaal/NTR

Bericht delen