Dinsdag 16 januari 2018

Overstap Jack van Gelder nog onzeker

Ronald de Boer gaat de Champions League mede-presenteren bij SBS. De kans dat ook Jack van Gelder van de partij is, wordt ‘kansrijk’ geacht. Dat zei althans CEO Peter de Mönnink van Sanoma (mede-eigenaar van SBS) donderdag tijdens het jaarlijkse congres van de Media Werkgroep in Amsterdam.

Van Gelder is zelf verbaasd over die opmerking. “Ik heb nooit met SBS gesproken over een mogelijke overstap”, laat hij weten aan De Telegraaf. “Ik weet ook nog niet of ik na mijn pensionering voor de NOS kan en wil blijven werken. Verschillende partijen hebben interesse getoond; misschien ga ik wel heel iets anders doen. Maar natuurlijk zou ik ook wel met SBS willen praten, waarom niet?”

De Boer zal de wedstrijden analyseren op een van de SBS zenders. Intern is er nog geen besluit genomen of dit op vlaggenschip SBS 6 of bij Veronica zal zijn. Ook maakte hij bekend dat Nick & Simon en de mannen van Jurk – Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, ook bekend van de politieserie Smeris – programma’s gaan maken voor SBS.

Jack van Gelder uitte onlangs zijn twijfels of hij gezien zijn naderende pensioenleeftijd bij NOS Studio Voetbal kon blijven. Ook zou hij hebben gesolliciteerd als perschef van Oranje. De Mönnink liet tijdens een filmpje De Boer zien achter de desk in een nieuwe donkerblauwe studio. De suggestie werd gewekt dat naast De Boer ook Johan Cruijff als presentator zou aanschuiven.

Bron: AD/Broadcast Magazine/De Telegraaf

Bericht delen