Article header image

'Overname Ziggo kost 1.000 banen'

Door de overname van Ziggo door Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, verliezen ruim 1.000 medewerkers hun baan bij Ziggo. Dat is 20 procent van alle medewerkers. Linda Groen, bestuurder bij FNV Publiek Belang, zegt hierover: “Voor de fusie zei de directie dat de consequenties voor personeel zouden meevallen. Maar het valt dus tegen.”

Naast het banenverlies worden er ook verschillende vestigingen gesloten en werkzaamheden van de ene vestiging overgeheveld naar de andere. Er zijn bijvoorbeeld medewerkers die nu in Groningen en Limburg werkzaam zijn, maar hun werkzaamheden verhuizen naar Amsterdam.

Groen: “Het betreft hier ongeveer 650 mensen, die enorme reistijden gaan krijgen. De verwachting is dat niet veel mensen dit gaan doen. Een verkapt reorganisatietraject dus.”

Ook de OR van Ziggo vindt dat het anders kan en anders moet en wil actie ondernemen. Liberty Global, moederbedrijf van UPC, besloot vorig jaar Ziggo over te nemen om zo een sterkere positie in Nederland te krijgen. Dankzij deze overname heeft Liberty Global nu 90 procent (4,4 miljoen klanten) van de kabelmarkt in Nederland in handen.

Bron: FNV/Broadcast Magazine

Bericht delen