dinsdag 16 januari 2018

Overname Ziggo door Liberty Global nog niet rond

Liberty Global heeft in januari een bod van 34,53 euro per aandeel uitgebracht op Ziggo. Het bestuur en de raad van commissarissen van de kabelmaatschappij staan unaniem achter het bod, dat Ziggo waardeert op in totaal circa 10 miljard euro.

Liberty Global is het moederbedrijf van UPC. Ziggo meldt op haar website dat de combinatie van UPC en Ziggo 7 miljoen huishoudingen in Nederland bereikt. Plan is om alle activiteiten te centraliseren in het hoofdkwartier van Ziggo in Utrecht.

De voorgenomen fusie van kabelexploitanten Ziggo en UPC krijgt waarschijnlijk niet al op korte termijn groen licht vanuit Brussel. Dat stelt persbureau Reuters op basis van informatie van ingewijden.

De Europese Commissie werkt aan een eerste onderzoek naar de gevolgen van de fusie, waarvan de resultaten uiterlijk 8 mei worden gepresenteerd. Volgens een van de ingewijden zal dan een nieuw, diepgravend onderzoek worden aangekondigd, dat ruim 3 maanden in beslag kan nemen.

In de loop van 2013 heeft Liberty Global al rum 28 procent van de aandelen in Ziggo verworven. Als Liberty Global 95 procent in handen heeft zal de notering van Ziggo bij Euronext vervallen.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen