Over Mijn Lijk, Beste Zangers en Homeward Bound kanshebber Televizier-Ring
vrijdag 25 september 2020

Over Mijn Lijk, Beste Zangers en Homeward Bound kanshebber Televizier-Ring

Over Mijn Lijk (BNNVARA), Beste Zangers (AVROTROS) en Nick, Simon & Kees: Homeward Bound (AVROTROS) maken dit jaar kans op de Gouden Televizier-Ring, de belangrijkste Nederlandse prijs voor een televisieprogramma.

Op donderdag 8 oktober wordt in Koninklijk Theater Carré de winnaar bekendgemaakt. In de uitzending van RTL Boulevard werden donderdagavond de drie genomineerden onthuld.

Het is de derde nominatie voor Beste Zangers, het programma waarin diverse artiesten elkaars repertoire ten gehore brengen. Jan Smit, die Beste Zangers in 2019 presenteerde, is namens het programma genomineerd. Vanwege zijn burn-out namen Nick Schilder en Simon Keizer de presentatie dit jaar van hem over.

De andere twee kanshebbers zijn voor het eerst genomineerd. Tim Hofman, de presentator van Over Mijn Lijk, maakt tevens kans op de prijs voor de beste presentator en die voor de beste online videoserie (BOOS). In het programma van BNNVARA volgt Hofman jongeren die terminaal ziek zijn. Het wordt sinds 2006 gemaakt en sinds 2018 is Hofman het gezicht van de documentairereeks.

Nick, Simon & Kees: Homeward Bound was in mei en juni van dit jaar te zien. In het muzikale programma storten zangers Nick & Simon zich met hun vriend Kees Tol in het leven van muzikale helden Simon & Garfunkel. De uitzendingen werden veelal door ruim een miljoen mensen bekeken.

De nominaties voor een Televizier-Ster zijn als volgt:

Televizier-Ster Presentatrice
Chantal Janzen
Eva Jinek
Miljuschka Witzenhausen

Televizier-Ster Presentator
André van Duin
Beau van Erven Dorens
Tim Hofman

Televizier-Ster Acteur/Actrice
André van Duin
Angela Schijf
Elise Schaap

Televizier-Ster Talent
Bram Krikke
Holly Mae Brood
Martien Meiland

Televizier-Ster Online-Videoserie
BOOS (BNNVARA)
Jachtseizoen 2019 (StukTV)
Politievlog (Politievlogger Jan-Willem)

Televizier-Ster Jeugd
Beestenbrigade (KRO-NCRV)
Dropje (NTR)
H3L (Videoland)

Bron: AVROTROS/Nu.nl/BM

Bericht delen