Woensdag 17 januari 2018

OUTtv wil meer zoenende mannen op tv

De gay lifestylezender OUTtv komt in actie om de acceptatie van zoenende homomannen te bevorderen. Uit onderzoek van het Sociaal- en Cultureel Planbureau blijkt dat een groot deel van de Nederlandse bevolking aanstoot neemt aan zoenende mannen. Daarom vaart OUTtv zaterdag met de KISS CAM boot mee met de Canal Parade.

 

OUTtv voorziet haar boot met een groot KISS CAM-scherm om de acceptatie van homomannen een duwtje in de goede richting te geven. Het scherm op de boot brengt zoenende stelletjes op de kade in beeld. OUTtv werkt hiervoor samen met de interactieve tv-dienst KNIPPR.

“We vinden dat er te weinig gezoend wordt door homo’s op tv,” stelt Marc Putman, CEO van OUTtv Europe. “Uiteraard brengt OUTtv programma’s waarin zoenende mannen niet ontbreken, maar op andere zenders kan nog veel gewonnen worden. Ruim een derde van de bevolking heeft moeite met zoenende mannen. Ter vergelijking: slechts 12 procent neemt aanstoot aan een heterokus.”

Voormalig Songfestivalcoryfeeën Marga Bult en Kate Ryan delen de visie van Putman en steunen het initiatief muzikaal op de boot. Zij zetten zich beiden al jaren in voor de homogemeenschap. Het is de achtste keer dat OUTtv mediapartner is van de Amsterdam Gay Pride en meevaart met de parade.

Bekijk de KISS CAM-beelden hier.

Bron: OUTtv/Broadcast Magazine

Bericht delen