Woensdag 17 januari 2018

Opnamen dramaserie Exportbaby van start

Deze week zijn de opnamen van start gegaan van de actuele dramaserie Exportbaby over de wantoestanden rondom internationale kinderhandel.

De 4-delige serie van KRO-NCRV en NL Film is komend voorjaar te zien op NPO 2 en is deels geïnspireerd op een verhaal van schrijver Andre Sjouerman. De regie is in handen van Rita Horst.

Mascha van Erven, producent drama bij KRO-NCRV: “Kinderhandel is een groot probleem in de Derde Wereld waar vaak de ogen voor worden gesloten en waar alleen maar slachtoffers zijn. Exportbaby belooft een spannende dramaserie te worden met een actuele journalistieke grondslag.”
 
Kaja Wolffers, producent van NL Film: “In Rita’s serie zien we hoe een groot maatschappelijk probleem impact heeft op normale mensen. Hoe ga je er mee om als je ouderschap plotseling op de tocht komt te staan? Het is een avontuur om dit verhaal deels in Nederland en deels in Uganda te draaien.”
 
Het scenario van Exportbaby is geschreven door Marc Linssen, Roeland Linssen, Marco van Geffen, Jacqueline Epskamp en Rita Horst. 

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen