Woensdag 17 januari 2018

Open Studio Dagen op 9 en 10 september

Mediastad Hilversum trekt alle registers open tijdens de tiende editie van de Open Studio Dagen op zaterdag 9 en zondag 10 september. Onder het motto ‘Discover the power of media’ kunnen bezoekers een ontdekkingsreis maken langs een groot aantal media op het Media Park en in de stad.

In totaal zijn er maar liefst 50 spots met activiteiten van AVROTROS, BNNVARA, RTL Nederland, NPO, NOS, NTR, EO en Omroep MAX.

Het weekend biedt voor elk wat wils: van het bekende kijkje achter de schermen en het spotten van BN’ers tot de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld tijdens VR-experiences en workshops. 

Ook wie zichzelf als dé nieuwe presentator ziet of gewoon wil weten hoe het voelt om te presenteren, kan terecht bij de Open Studio Dagen. Diverse omroepen bieden de kans om achter een presentatiedesk plaats te nemen. Degenen die liever achter de schermen blijven, kunnen zich onder meer uitleven met het maken van een radiospot. 

Veel programmamakers, presentatoren en dj’s zijn ooit bij een lokale omroep begonnen. Niet voor niets, want deze omroepen bieden een scala aan mogelijkheden om de eerste schreden te zetten op het pad van ‘de omroep’. 

Tijdens de Open Studio Dagen laten lokale omroepen zien waartoe ze allemaal in staat zijn tijdens een live-marathon-uitzending op tv. Maar liefst vijf uur lang verzorgen ze het programma Kloppend Hart vanuit Beeld en Geluid. Een uitzending over de lokale omroepen, het Rode Kruis dat 150 jaar bestaat en de Open Studio Dagen. Uiteraard kunnen bezoekers van het media-evenement daarbij zijn en tegelijkertijd informatie vergaren over het werken bij een lokale omroep.

Degenen die nog meer over de wereld van de media willen ontdekken, kunnen tijdens de Open Studio Dagen een (gratis) bezoek brengen aan de Experience in Beeld en Geluid. In hetzelfde gebouw wordt ook live radio gemaakt door bekende dj’s.

Natuurlijk is er ook ruimte voor glitter en glamour tijdens de Open Studio Dagen. De toegang is gratis. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op www.openstudiodagen.nl.

De Open Studio Dagen maken onderdeel uit van Dutch Media Week, een zevendaags evenement van 6 – 13 september, waarin media in al hun facetten centraal staan voor de professional en het grote publiek. Het event wordt mede mogelijk gemaakt door het Stadsfonds Hilversum.

Bron: VVV Hilversum/BM

Bericht delen