Article header image

Open Dag RTV Noord massaal bezocht

Liefst 4.500 bezoekers hebben zaterdag de Open Dag van RTV Noord bezocht. Daarmee is deze feestelijke dag uitgegroeid tot een succes. De organisatie van de Open Dag ter ere van 70 jaar RTV Noord is verrast met zo’n groot en enthousiast publiek.

“We zijn overweldigd door de belangstelling”, zegt producent Janke de Haan. “Nog voor de opening om tien uur vanochtend stonden mensen al buiten te wachten.”

De duizenden bezoekers konden een kijkje nemen in de radiostudio, de tv-studio waar de presentatoren Marcel Nieuwenweg en Wiebe Klijnstra de mensen rondleidden en kregen de mogelijkheid op de foto te gaan bij de presentatietafel. Ook was er een rondleiding te volgen langs de historie van zeventig jaar RTV Noord.

De reacties waren positief. Het publiek genoot en ook in de lange wachtrijen die ontstonden voor de studio’s was geen wanklank te horen. “Ook al moesten mensen lang wachten, de sfeer was opperbest.”

Het was zelfs zo druk dat de organisatie halverwege de middag moest besluiten dat mensen niet meer naar binnen konden komen. “Dat was erg vervelend om te moeten besluiten”, legt De Haan uit. “Maar vanwege de veiligheidsvoorschriften en de lange wachttijden konden we niet anders. De veiligheid van onze bezoekers staat voorop.”

Voor de mensen die daardoor de Open Dag hebben moeten missen is er goed nieuws. “We hopen dat we deze mensen de komende tijd een blikje achter de schermen kunnen geven bij een rondleiding”, zegt De Haan.

Bron: RTV Noord/Broadcast Magazine

Bericht delen