Op1 special over Frontberichten op 31 mei
vrijdag 29 mei 2020

Op1 special over Frontberichten op 31 mei

Komende zondag 31 mei is de laatste uitzending van Frontberichten te zien, om 22.00 uur bij BNNVARA op NPO 2. Ter afsluiting staat daarna de gehele uitzending van de talkshow Op1, om 22.20 uur op NPO 1, in het teken van Frontberichten.

Op 20 maart dit jaar ging Frontberichten van start: een BNNVARA-productie op tv, online en radio met unieke vlogs van Nederlanders in vitale beroepen. Medewerkers in de zorg, huisartsen, apothekers en ambulancepersoneel, maar ook schoonmakers, leraren, politieagenten, supermarktmedewerkers en tandartsen. Allemaal mensen in de frontlinie, die hun uiterste best doen om Nederland door de coronacrisis heen te loodsen en ons land beter te maken.

Jeroen Pauw en Fidan Ekiz ontvangen in Op1 na de laatste uitzending van Frontberichten diverse vloggers uit de serie. Samen met hen blikken zij terug op de turbulente crisistijd, de 12-uursdiensten, de macht en onmacht aan de randen van het ziekenhuisbed. Zij nemen ons mee terug naar de parallelle wereld van deze pandemie in de afgelopen weken. Te gast zijn IC-verpleegkundigen en zorgverleners uit verpleeghuizen uit de brandhaarden in het land. Ook te gast bij Op1 is de bedenker en regisseur van Frontberichten, documentairemaker Geertjan Lassche.

Frontberichten trekt per aflevering zo’n miljoen kijkers en de pers is lovend. Vorige week werd bekend dat het programma is genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf. Uit het juryrapport: ‘De coronacrisis heeft tot een aantal nieuwe initiatieven geleid op tv en daar stak Frontberichten met kop en schouders bovenuit.’‚Äč

Speciaal voor de laatste aflevering van Frontberichten heeft Trijntje Oosterhuis een indrukwekkende versie van het lied We zullen doorgaan opgenomen.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen