Dinsdag 16 januari 2018

Ook Time Warner doet bod op Endemol

Het Amerikaanse mediaconcern Time Warner heeft een niet-bindend bod uitgebracht op het Nederlandse tv-productiebedrijf Endemol. Financiële details worden niet genoemd. Het nieuws werd gemeld door persbureau Reuters, op gezag van een woordvoerder van Endemol. Endemol onstond na een fusie van  de televisieproductiebedrijven van Joop van den Ende en John de Mol, in 1994. Het is nu eigendom van Goldman Sachs Capital Partners en investeringsmaatschappij Cyrte.

Endemol, dat onder meer de succesformules Big Brother en Deal or no deal bedacht, zucht onder een schuld van ruim 2 miljard euro. Het is daarover al enkele maanden in onderhandeling met schuldeisers. Dat proces gaat gewoon door, aldus de zegsman. “Ons voornaamste doel is om een akkoord te bereiken met onze schuldeisers. In die gesprekken zit nog altijd goede vooruitgang en wij hebben er vertrouwen in dat er een overeenkomst komt die een solide financiële basis biedt voor het bedrijf”, zegt hij.

De Italiaanse krant La Repubblica heeft vrijdagochtend gemeld dat het Italiaanse Mediaset samen met investeerder Clessidra een voorstel zou hebben gedaan om Goldman Sachs en Cyrte uit te kopen.

Bron: AD/Broadcast Magazine

 

Bericht delen