Dinsdag 16 januari 2018

Ook tijdens EK 2012 VI Oranje bij RTL

Na het succes van VI Oranje van afgelopen zomer, heeft RTL besloten ook in 2012 – als het EK Voetbal in Polen en Oekraïne wordt gehouden – met een dergelijke show te komen. Tijdens het WK kwam VI Oranje twee keer per dag live vanuit Scheveningen. Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp bespraken er met hun gasten het wel en wee rond het WK. Bovendien was er iedere avond live muziek te horen.

RTL 7-programmadirecteur Peter Lubbers: “In die sfeer willen we rond het EK ook een programma maken. Dat zijn we zeker van plan. In dezelfde opzet, afgewisseld met beelden en doelpunten van de wedstrijden. De NOS zal dan alles uitzenden, terwijl wij een sublicentie kopen om zo het recht te hebben om beelden te laten zien. Binnenkort gaan we daartoe concrete stappen zetten.”

Lubbers, die overigens zelf per 1 juli van dit jaar zal vertrekken bij RTL, vervolgt: “VI Oranje was enorm leuk en een geweldig succes, net als de reguliere uitzendingen van VI. Nederland moet zich officieel nog wel plaatsen, maar ik voorzie geen hobbels op de weg. Zodra de kwalificatie officieel is, kunnen wij een planning gaan maken.”

Bron: Sigaarsnor.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen