Ook Maarten van Rossem vertrekt na 2024 bij De Slimste Mens
dinsdag 26 september 2023

Ook Maarten van Rossem vertrekt na 2024 bij De Slimste Mens

Ook Maarten van Rossem zal na het winterseizoen 2024-2025 bij het programma De Slimste Mens vertrekken. Dat heeft KRO-NCRV bevestigd. Eerder maakte ook presentator Philip Freriks al bekend dan te stoppen. Hij zal worden vervangen door Herman van der Zandt.

Van Rossem maakte zijn afscheid maandagavond bekend in gesprek met De Telegraaf. Als reden geeft Van Rossem op dat hij gaat stoppen als Philip Freriks ook stopt met de kennisquiz.

Eerder deze maand speculeerde Van Rossem nog dat hij tot zijn honderdste de taak van eenmansjury zou willen blijven uitvoeren. “Ik ga door. Met eventueel een flesje zuurstof achter mijn stoel. Ik ben van plan minimaal nog 21 jaar door te gaan. Dan word ik 100. En als het dan een klein beetje meezit, knoop ik er nog tien jaar aan vast”, zei hij in gesprek met het AD.

Freriks en Van Rossem maken het programma al sinds 2012. Onder hun leiding is de kennisquiz een van de best bekeken programma’s op de Nederlandse televisie geworden. Het is nog niet bekend wie Van Rossem gaat opvolgen als eenmansjury, zo laat een woordvoerder weten.

Bron: De Telegraaf/BM

Bericht delen