Ook Linda de Mol naar Talpa
woensdag 16 januari 2019

Ook Linda de Mol naar Talpa

Na de overstap van Wendy van Dijk, Gordon en Johnny de Mol gingen de geruchten al langer dat ook Linda de Mol naar Talpa zou gaan. Dat is nu officieel: op 1 juli treedt ze in dienst bij het productiebedrijf van haar broer. Volgens Talpa gaat De Mol Postcodeloterij Miljoenenjacht, Weet ik Veel, Linda’s Zomerweek en Oh Wat een Jaar óf Ik Hou van Holland presenteren op SBS6.

Ook RTL heeft een verklaring gegeven over de overstap van de presentatrice. “Linda heeft er nooit een geheim van gemaakt over te stappen naar Talpa Network als haar broer haar nodig heeft. Dat moment is nu daar,” zegt CEO Sven Sauvé namens RTL. “Gezamenlijk hebben we de afgelopen twaalf jaar vele succesvolle programma’s neergezet zoals Ik Hou Van Holland, Linda’s Zomerweek, Oh Wat Een Jaar!, Weet Ik Veel en Familie Kruys. Mede dankzij Linda bereiken deze titels een miljoenenpubliek. Naast dat Linda een zeer prettige collega is, is ze een enorme vakvrouw die precies aanvoelt wat de kijker wil zien.”

De Mol (54) stapte in 2007 over van De Mols zender Tien naar RTL. “Ik heb met ontzettend veel plezier ruim elf jaar lang bij RTL gewerkt,” aldus de presentatrice in een statement. “Weggaan is ook echt een moeilijke beslissing geweest, maar ik heb altijd gezegd: ‘Als mijn broer me vraagt of ik kom helpen, dan zeg ik natuurlijk ja.’ En die vraag kwam afgelopen december. Ik zie het als een spannende uitdaging: we gaan de komende tijd samen bouwen aan de zenders en ik hoop dat ik iets moois kan bijdragen.”

John de Mol is blij met de komst van zijn zus: “Linda raakt de kijker met haar humor, warmte, originaliteit en met de juiste toon. Daarom weet het grote publiek haar altijd te vinden. Ze is daarin met niemand anders te vergelijken. Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ze toevallig ook nog mijn zus is. Ik heb geen seconde getwijfeld om haar te laten weten dat we haar bij Talpa Network hard nodig hebben. Ik ben heel blij dat ze komt en verheug me erop om samen met haar te werken aan de succesvolle programma’s die ze gaat doen en de nieuwe die ze nog gaat ontwikkelen.”

Bron: RTL Boulevard/Nu.nl

Bericht delen