Dinsdag 16 januari 2018

Onze man in Teheran bij NY Times

De New York Times zet vanaf vandaag in een speciaal dossier elke week een nieuwe aflevering van Onze man in Teheran online. In navolging van de documentaireserie die onlangs te zien was bij de VPRO, maken Thomas Erdbrink en Roel van Broekhoven een zevendelige reeks korte afleveringen.

Erdbrink geeft opnieuw een unieke blik in het moderne Iran, waar vrouwen vaak de broek aan hebben en waar je een executie kan afkopen. De eerste aflevering staat nu online, begeleid door artikelen van en over Thomas Erdbrink en achtergronden bij de gefilmde personages.

De vierdelige reeks Onze man in Teheran was afgelopen januari en februari te zien bij de VPRO en werd bekeken door ruim 600.000 kijkers per aflevering. De waardering voor het programma was groot, zowel bij kijkers als in de media. Het heeft letterlijk jaren gekost om de toestemmingen te krijgen om Thomas te volgen tijdens zijn werk en persoonlijke leven in Iran. Het resultaat is ongekende toegang tot een complex land waar de samenleving schuurt en kraakt, maar waar het vergeleken met buurlanden Irak en Afghanistan een oase van rust is.

Thomas Erdbrink werkt voor de NOS en de Volkskrant en is in de Verenigde Staten, als bureauchief van The New York Times, één van de meest invloedrijke journalisten over Iran. Time Magazine koos hem in 2014 als een van de meest invloedrijkste twittereraars.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen