Onthulling Media Diamant voor Henk-Jan van Beek op 15 september
vrijdag 10 september 2021

Onthulling Media Diamant voor Henk-Jan van Beek op 15 september

Op 11 juni 2020, tijdens de online Broadcast Media Society-sessie in Beeld en Geluid, werd bekend gemaakt dat Henk-Jan van Beek, lichtontwerper, de eer ten deel valt van de Media Diamant. Dat is dé vakprijs voor medewerkers achter de schermen van televisie, radio of internet.

Helaas maakte Covid-19 het eerder onmogelijk om op een passende wijze zijn onderscheiding te onthullen op de ‘Diamantmuur’ op het Media Park in Hilversum. Dat gaat nu alsnog gebeuren op dinsdag 15 september in het bijzijn van vele collega’s. De onthulling zal plaatsvinden tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Joop van den Endeplein, gelegen in het centrum van het Media Park, naast Bar Boon.

Collega’s uit het vak zijn van harte welkom vanaf 16.30 uur, de onthulling zal rond 17.00 plaatsvinden. Henk-Jan begon zijn carriere in 1982 als lichttechnicus bij de NOS en ontwikkelde zich al snel tot lichtontwerper. Hij maakte lichtontwerpen voor talloze programma’s en shows zoals Symphonica in Rosso, Frans Bauer, Dancing on Ice, Toppers in Concert maar ook vele musicals en grote bedrijfsevenementen. Met als kers op de taart het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.

Ook als ondernemer heeft Henk-Jan zijn sporen verdiend. In 2006 richtte hij Light-H-art op dat uitgroeide tot een internationaal bekend bedrijf van lichtontwerpers, associated lighting designers, belichters en operators. In wisselende teamsamenstellingen worden tientallen projecten ontworpen, voorbereid, getekend en op locatie begeleid. In binnen, en steeds vaker, tot ver over de grenzen.

De jury roemt Henk-Jan verder vanwege zijn talent om in perfecte harmonie met zowel zijn klanten als zijn eigen medewerkers te werken. Dit blijft, volgens de jury, het geheim van goed televisie maken en maakt hem tot een groot voorbeeld voor jonge collega’s. Met recht een Media Diamant dus.

Met de Media Diamant wordt erkenning gegeven aan bijzondere medewerkers áchter de schermen van radio, televisie en internet. In 2015 werd de eerste Media Diamant toegekend aan regie assistente Ilse Pollen. Hierna viel de eer te beurt aan hoofd geluidstechnicus Theo Rutten, senior geluidstechnicus Paul Raaijman, projectbegeleider Juliet Wagenaar, senior cameraman Peter Bakker, opnameleider Tommy Byrne, Steadicam specialist Job Scholtze, colorist Xandra ter Horst, grippers Wouter Visser en Berto Oude Veldhuis en workflow specialist Martijn Swart. De prijs bestaat uit een plaquette, ontworpen door Anneke Schat, die wordt geplaatst op de Diamantmuur van het Joop van den Endeplein op het Media Park.

De Media Diamant wordt ondersteund door de Gemeente Hilversum en een groep van donateurs uit de mediawereld.

Bron: Stichting Media Diamant/BM

Bericht delen