Onrust bij RTV Utrecht vanwege geldnood
maandag 8 juli 2019

Onrust bij RTV Utrecht vanwege geldnood

Op de redactie van RTV Utrecht is grote onrust uitgebroken over de ‘zorgelijke’ financiële situatie, die onlangs aan het licht kwam. De onvrede is zo groot dat de managers het vertrouwen in directeur Paul van der Lugt hebben opgezegd. De Raad van Toezicht heeft een onderzoek ingesteld.

Uit een uitgelekte e-mail die door de redactieraad aan de redacties van de gesubsidieerde omroep is verzonden, blijkt dat RTV Utrecht meer geld uitgeeft dan er binnenkomt en afstevent op een tekort. ‘We zijn geschrokken van de berichten en met name van de onduidelijkheden in het financiële beleid, die het kennelijk mogelijk hebben gemaakt dat pas zo laat bekend is geworden dat we in geldnood zijn gekomen’, staat te lezen. ‘Amper twee jaar na een ingrijpende en pijnlijke reorganisatie blijkt dat het MT opnieuw maatregelen moet nemen om het hoofd boven water te houden.’

De gemeente Utrecht subsidieert de regionale omroep jaarlijks met 690.000 euro. Incidenteel worden extra bedragen verstrekt. Van het Rijk krijgt de omroep jaarlijks een kleine 9,5 miljoen euro.

Bron: AD/BM

Bericht delen