Ongehoord Nederland heeft 50.000 leden
vrijdag 20 december 2019

Ongehoord Nederland heeft 50.000 leden

De nieuwe omroep Ongehoord Nederland heeft minder dan een maand na de lancering 50.000 betalende leden behaald. Daarmee kan een erkenning worden aangevraagd als omroep in het Nederlandse publieke bestel.

De omroep in oprichting moet dit aantal een jaar lang vast weten te houden. De peildatum, de datum waarop de omroepen, maar ook de aspirant-omroepen, hun ledenaantal moeten melden bij de overheid is namelijk 31 december 2020. In dat geval krijgt Ongehoord Nederland waarschijnlijk vijf jaar lang zendtijd om het bestaansrecht te bewijzen. Voor definitieve erkenning en zendtijd zijn minstens 150.000 betalende leden nodig.

Ongehoord Nederland werd vorige maand opgericht door journalist Arnold Karskens. De zender zou een stem moeten geven aan mensen die zich ongehoord voelen door de volgens de initiatiefnemers ‘te eenduidige NPO’. De initiatiefnemers willen televisie- en radioprogramma’s maken die met een kritische blik kijken naar onder andere zorgen rond migratie, klimaatverandering, Zwarte Piet en de Europese Unie.

Bron: ON/Nu.nl/BM

Bericht delen