Ondernemingsraad L1 stapt naar rechter
donderdag 17 september 2020

Ondernemingsraad L1 stapt naar rechter

De Ondernemingsraad van de Limburgse regionale omroep L1 stapt definitief naar de rechter. De OR wil dat de benoeming van de nieuwe directeur Peter Elbers ongedaan wordt gemaakt.

Volgens de OR is de benoeming niet volgens de wet verlopen. De Raad van Commissarissen (RvC) heeft Elbers begin september benoemd zonder het advies van de Ondernemingsraad af te wachten.

Gesprekken zonder resultaat
De OR kondigde eerder al een kort geding aan en werd daarop uitgenodigd door de RvC voor overleg. Afgelopen dagen spraken RvC en OR diverse malen met elkaar, maar dat heeft volgens de OR geen resultaat opgeleverd. “Dat betekent dat de OR niets anders rest dan te proberen de benoeming via een kort geding ongedaan te maken”, schrijft de OR in een brief aan het personeel.

Geen vertrouwen
De Raad van Commissarissen, die bestaat uit directeur Hans Coppus van de Midden-Limburgse ontwikkelingsmaatschappij OML, CDA-Statenlid Mirjam Depondt en APG-manager Raoul Willms, zette op 1 juli L1-directeuren Bert Lemmens en Emiel van der Wal per direct op straat, zonder dat er opvolgers waren benoemd. De RvC wilde daarover geen uitleg geven aan het personeel, dat vervolgens eind juni het vertrouwen in de RvC opzegde.

De OR was volledig verrast door het moment van de benoeming van Peters Elbers op 4 september omdat nog een mediationtraject loopt met voormalig directeur Bert Lemmens. De OR wil dat traject eerst afronden en pas daarna adviseren over de kandidatuur van Elbers.

Bron: 1Limburg/BM

Bericht delen