Omrop Fryslân niet meer landelijk te zien bij KPN
Woensdag 17 januari 2018

Omrop Fryslân niet meer landelijk te zien bij KPN

Tv-zender Omrop Fryslân is vanaf begin juli in grote delen van Nederland niet meer te zien bij KPN. De regionale zenders worden door KPN uit het pakket gehaald.

Alleen in de buurprovincies is de Omrop dan nog te zien. Directeur Jan Koster vindt het een spijtig besluit en wil met KPN in gesprek.

Volgens Koster heeft Omrop Fryslân een streepje voor door de Friese taal en zijn Friezen buiten Friesland meer betrokken bij de Omrop dan inwoners van andere provincies die nu elders wonen. Hij wil ook contact opnemen met het ministerie van OCW over de plannen van KPN en ook de provincie Friesland zal worden ingelicht. Of dat wat oplevert is nog maar de vraag, want KPN is in private instelling die zelf mag bepalen wat ze in haar pakket doet.

Er komen al reacties van kijkers buiten Friesland die het vervelend vinden dat Omrop Fryslân straks niet meer bekeken kan worden. Het overkoepelende orgaan van de regionale omroepen (ROOS) zegt het ook jammer te vinden dat KPN de regionale zenders uit het pakket haalt, maar maakt er verder geen groot probleem van.

Het scheelt ook in de kosten, zegt directeur Gerard Schuiteman van ROOS. Jan Koster is daar verbaasd over en zegt dat de kosten niet opwegen tegen het nut van een landelijke dekking van regionale zenders.

Bron: Omrop Fryslân/BM

Bericht delen