Omroepen voeren actie voor Nepal

Minister Lilianne Ploumen gaf vrijdag om 7.00 uur een nieuwe tussenstand van de inzamelingsactie van Giro555: 3,3 miljoen euro. Ze deed dat bij de start van de actiedag Nederland helpt Nepal in De Hallen in Amsterdam. Onder de naam 555-café komen daar vandaan de hele dag radio- en televisie-uitzendingen.

Doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving. De inzamelingsdag duurt tot middernacht. In vijf plaatsen zijn belpanels voor Giro555 om giften te noteren.

Bekende Nederlanders gaan op sociale media mensen oproepen om geld te doneren. Onder de deelnemers zijn Rob de Geus, Sophie Hilbrand, Anita Witzier, André van Duin, Do, Maik de Boer en Sylvana Simons.

NPO Radio 2 verzorgt de hele dag uitzendingen vanuit De Hallen. Dat gebeurt onder anderen met dj’s Gijs Staverman, Bart Arens, Jan-Willem Roodbeen en Wouter van der Goes. De NPO heeft een viercamera-wagen ingehuurd die door alle omroepen kan worden ingezet voor live verslagen op televisie. Daarvan kunnen ook SBS en RTL desgewenst gebruik maken, evenals regionale zenders.

Bron: Giro555/Broadcast Magazine

Bericht delen