Dinsdag 16 januari 2018

Omroepen maken zich op voor verkiezingsdebatten

De NOS heeft komende maand twee verkiezingsdebatten op het programma staan. Op 2 maart met provinciale lijsttrekkers en op 17 maart met partijleiders. Het eerste verkiezingsdebat op tv met de politieke leiders van de zes grootste partijen vindt plaats op donderdag 5 maart bij RTL 4.

De strijd tussen Mark Rutte, Diederik Samson, Emile Roemer, Geert Wilders, Alexander Pechtold en Sybrand Buma bij RTL 4 wordt geleid door Rick Nieman en Frits Wester.

50PLUS-oprichter Jan Nagel verwijt de NOS intussen dat in de verkiezingsdebatten voor de Provinciale Statenverkiezingen thema’s als koopkracht van ouderen en het pensioenstelsel worden gemeden. Dat zou gebeuren omdat dat de grote politieke partijen dat niet willen. Nagel heeft omroep MAX gevraagd een debat te organiseren waarin deze onderwerpen wel aan bod komen. De NOS ontkent bij monde van Journaal-hoofdredacteur Marcel Gelauff dat de omroep deze onderwerpen zou willen mijden. Gelauff laat ook weten dat 50PLUS is uitgenodigd voor de twee debatten die op het programma staan.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen