Dinsdag 16 januari 2018

Omroep West en RTV Rijnmond moeten fuseren

De Statenfracties van VVD en D66 in Zuid-Holland vinden dat Omroep West en RTV Rijnmond moeten gaan fuseren en zo één regionale omroep moeten vormen. De partijen zien een fusie als een logische stap om de afgesproken bezuinigingen door te voeren, zonder aan de nieuwsvoorziening te hoeven tomen.

Hoewel VVD en D66 tevreden zijn over het werk dat beide omroepen leveren, vinden ze dat het nog efficiënter kan. Door te fuseren en in één gebouw te gaan zitten, kunnen Omroep West en RTV Rijnmond besparen op de overheadkosten.

Er zijn al bezuinigingen op de omroepen afgesproken in het coalitieakkoord. VVD en D66 vinden een fusie de voor de hand liggende uitwerking daarvan, omdat de nieuwsvoorziening dan op peil kan blijven. Het plan is daardoor gunstig voor zowel de belastingbetaler als de tv-kijker. Zuid-Holland is de enige provincie in Nederland met twee publieke regionale omroepen.

“Het is een best voor de hand liggende gedachte, maar in het verleden al uitputtend onderzocht door een extern bureau”, zegt RTV Rijnmond-directeur Eric Wehrmeijer op de website van de omroep. “De conclusie was dat vormen van samenwerking op bepaalde vlakken relevant zijn. Die zijn en worden allemaal uitgevoerd. Een verdere fusie levert op basis van dat onderzoek geen verdere kostenvoordelen op en wordt dus ontraden. Zo loopt het huurcontract van het omroeppand door tot 2017.”

RTV Rijnmond betaalt jaarlijks bijna 1 miljoen euro aan huurkosten.

Bron: Megastad FM

Bericht delen