Dinsdag 16 januari 2018

Omroep OHM onderzocht door CvdM

Het Commissariaat voor de Media onderzoekt de administratie van de Organisatie voor Hindoe Media (OHM). Drie medewerkers van het Commissariaat zijn sinds woensdagmorgen in het gebouw van deze kleine publieke omroep in Hilversum. Zij gaan zich “ter plaatse een beeld vormen van de administratieve organisatie”, zegt een woordvoerder van het Commissariaat tegen de NOS. De administratie van de OHM wordt bekeken en er worden gesprekken gevoerd met medewerkers. De toezichthouder spreekt zelf van een “bedrijfsbezoek”.

De OHM staat al enige tijd onder verscherpt financieel toezicht. Vorige week ontving het Commissariaat “een signaal” dat aanleiding was voor het bezoek, zegt de woordvoerder. Wat voor signaal dat was en van wie het afkomstig is wil de toezichthouder niet zeggen.

De OHM is een zogeheten 2.42 omroep, net zoals bijvoorbeeld de Boeddhistische Omroep, de RKK en de Humanistische Omroep. Per 2016 krijgen deze omroepen geen geld meer van het ministerie van OCW en zullen zij van het scherm verdwijnen.

Bron: NOS/De Gelderlander/Broadcast Magazine

Bericht delen