Woensdag 17 januari 2018

Omroep Brabant wint Gouden NL-Award

De NL-Awards zijn op woensdag 22 maart voor de vijftiende keer uitgereikt tijdens de ROOS-Dagen, het jaarlijkse congres voor regionale programmamakers dat deze keer plaatsvond in het Natlab in Eindhoven. De Gouden NL-Award 2016 is gewonnen door Omroep Brabant met De Woenselse Poort.

Volgens de jury een redactieprestatie van hoog niveau: ‘Een vorm van onderzoeksjournalistiek die zo volledig is uitgevoerd en zoveel impact heeft gehad dat hij het verdient het om in de prijzen te vallen’.

Winnaars in de verschillende categorieën zijn:

Eigen nieuws: Omroep Brabant – Woenselse Poort

Duiding: Omrop Fryslân – Mohamed

Online project: RTV Noord – Facebook-live vergadering

Beste radioprogramma: Omrop Fryslân – Burn-out bij jongeren

Beste tv-programma: RTV Utrecht – DocU Sport: David di Tommaso, voor altijd nummer 4

Documentaire: Omrop Fryslân – It Swarte Goud (Het Zwarte Goud)

Vernieuwend: Omroep Gelderland – Daadwerkelijk Dichtbij door verregaande samenwerking met lokale omroepen

De jury voor de NL-Awards 2016 bestond uit juryvoorzitter Annette van Trigt (documentairemaker, producer en presentator), Ton van Zantvoort (documentairemaker en winnaar Gouden NL-Award 2015), Rachid Finge (communication manager Benelux bij Google), Meike de Jong (journalist en nieuwslezeres bij RTL), John Appel (documentairemaker), Gerson Veenstra (eindredacteur Online RTL Nieuws), Willem Alkema (programmamaker en producent), Sjors Fröhlich (hoofdredacteur BNR Nieuwsradio) en Tom van ’t Einde (verslaggever EenVandaag).

Bron: NL-Awards/BM

Bericht delen