Dinsdag 16 januari 2018

Omroep Brabant vraagt lobby provinciebestuur

Omroep Brabant komt in actie tegen de plannen van het Rijk om regionale omroepen te laten integreren met ‘Hilversum’. Tv-presentatrice Meike de Jong sprak de provincie vrijdagmorgen toe met het verzoek de politici in Den Haag ervan te overtuigen dat Omroep Brabant in zijn huidige vorm moet blijven bestaan.

Zoals de situatie nu is zit Omroep Brabant dichter op het nieuws, is samenwerken met andere regionale media makkelijker en blijft de Brabantse identiteit behouden.

“Het doemscenario van de integratieplannen met Hilversum is dat we in plaats van een eigen zender slechts vijftien minuten op Nederland 3 overhouden”, vertelt Marketing en Communicatiemanager Pim Halkes van Omroep Brabant. “Dat betekent dat we veel minder aandacht kunnen besteden aan nieuws en evenementen in Brabant.”

Gedeputeerde Brigite van Haaften zou het vreemd vinden als Brabants nieuws in de toekomst wellicht ‘verkocht’ zal moeten worden in Hilversum. “Want daar maken ze toch andere keuzes, andere afwegingen. Het is echt desastreus als onze Brabantse journalisten elke dag moeten ‘pitchen’ in Hilversum om aandacht te krijgen voor een Brabants item. En dat is onvermijdelijk als je ‘maar’ een van de twaalf regionale omroepen bent.”

Omroep Brabant hoopt verder dat de financiering van de omroep in handen blijft van de provincie. Het Rijk wil de subsidie voor de regionale omroepen centraal regelen.

Bron: Omroep Brabant

Bericht delen