Article header image

Oeuvre Award tv-beelden voor Paul de Leeuw

De Beeld en Geluid Oeuvre Award van de tv-beelden 2016 is toegekend aan Paul de Leeuw. Hij ontvangt de carrièreprijs tijdens de uitreiking van de tv-beelden 2016 op 7 maart. Ter ere van deze bekroning is De Leeuw vanavond te gast in RTL Late Night.

De Beeld en Geluid Oeuvre Award is één van de zeventien prijzen van de tv-beelden 2016. De Oeuvre Award wordt jaarlijks toegekend aan een man of vrouw die van bijzondere betekenis is (geweest) voor het Nederlandse televisielandschap.

Paul de Leeuw: “Nu al een oeuvre award? Ik ben vereerd en trots om in zo’n mooi rijtje te staan. Nu kan ik gaan golfen. NOT!” Uit het rapport van de vakjury: “Paul de Leeuw is al decennialang beeldbepalend. Zijn oeuvre is groot en buitengewoon rijk geschakeerd. Zijn talent voert hem langs cabaret, zang, toneel, radio, film en televisie. In al die disciplines is hij niet alleen de wervelende persoonlijkheid voor de schermen, maar ook een grote bron van creativiteit achter de schermen bij het bedenken en produceren van programma’s.”

De toekenning van de Oeuvre Award lag in handen van Boris van der Ham (algemeen
juryvoorzitter van de tv-beelden), Jan Müller (algemeen directeur Beeld en Geluid), Peter Adrichem (mediaondernemer), Shula Rijxman (lid Raad van Bestuur van de NPO) en Ria Bremer (winnaar Oeuvre Award in 2015). Als winnaar van de Oeuvre Award wordt De Leeuw vereeuwigd op een glasplaat in de Wall of Fame in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Eerder viel onder anderen André van Duin, John de Mol, Koos Postema en Ria Bremer deze eer te beurt. De genomineerden in de overige categorieën worden vanavond in RTL Boulevard bekendgemaakt.

Bron: De tv-beelden/Broadcast Magazine

Bericht delen