Dinsdag 16 januari 2018

Oerlemans in Kwestie Van Kiezen

In de laatste aflevering van de reeks Kwestie Van Kiezen zit Reinout Oerlemans aan tafel bij Rick Nieman. Aan de hand van pittige dilemma’s probeert Nieman erachter te komen wat Oerlemans nu écht beweegt. Hij kreeg landelijke bekendheid als Arnie Alberts in de eerste soapserie van Nederland, Goede Tijden, Slechte Tijden.

Na zes jaar stopt hij met acteren en begint hij met het presenteren van programma’s als Heartbreak Hotel, Gekkenhuis, Wedden Dat, Pulse, TV Show en Idols. In 2001 richt hij zijn eigen productiebedrijf Eyeworks op. Oh Oh Cherso, Echte Gooische Meisjes en Obese zijn populaire programma’s uit de koker van zijn productiebedrijf.

In 2004 wint hij de Zilveren Televizier Ster voor de beste mannelijke tv-persoonlijkheid. De laatste jaren legt hij zich ook toe op het regisseren van speelfilms. In 2010 verscheen De Gelukkige Huisvrouw. Eind deze maand wordt Nova Zembla, de eerste Nederlandse 3D speelfilm, verwacht in de bioscopen.

Aanstaande zondag moet hij kiezen: talent of charisma? Daniëlle Overgaag of Doutzen Kroes? Is hij een creatieve regisseur of een ondernemende zakenman? Uitzending: RTL 4, zondag 13 november, 21.10 uur.

Bron: RTL Nederland

 

Bericht delen