Oedainarain Bhawanibhiek leidt OHM

Stichting Organisatie voor Hindoe Media (OHM) heeft Oedainarain Bhawanibhiek (57) aangesteld als directeur. Bhawanibhiek volgt interim-directeur drs. John van der Starre op, die de afgelopen vier maanden werkzaam was binnen de hindoe-omroep.

De nieuwe directeur – afkomstig uit de Hindoestaanse gemeenschap – begeleidt de organisatie in de overgang naar de NPO, die eind van dit jaar de programmatische taken van de omroep overneemt.

OHM verdwijnt per 1 januari 2016 uit het publieke bestel, evenals de andere kleine levensbeschouwelijke omroepen als RKK en IKON. Het Commissariaat voor de Media heeft Stichting OHM eerder dit jaar opgedragen orde op zaken te stellen. OHM diende te zorgen voor een adequate interne organisatie en een Raad van Toezicht die deskundig en onafhankelijk toezicht houdt.

Henk Krishnadath, voorzitter van de huidige Raad van Toezicht: “Met de aanstelling van de heer Bhawanibhiek als directeur van Stichting OHM stellen we de Hindoestaanse identiteit van de omroep weer centraal in onze directie. Het komend halfjaar maken we de transitie naar het nieuwe omroepbestel, met alle gevolgen van dien. Dankzij zijn jarenlange bestuurservaring binnen de hindoe-gemeenschap achten wij de heer Bhawanibhiek geschikt voor deze taak.”

Bron: OHM/Broadcast Magazine

Bericht delen