NVJ organiseert actieoverleg op Media Park
zaterdag 1 september 2018

NVJ organiseert actieoverleg op Media Park

Maandagmiddag 3 september organiseert de NVJ een actieoverleg op het Media Park. Programmamakers worden gevraagd mee te denken over de boodschap aan Kamerleden dat de voorgenomen extra bezuiniging bij de publieke omroep onwenselijk is.

Het actieoverleg vindt plaats op maandagmiddag 3 september om 15.00 uur bij Bar Boon op het Media Park. Daarnaast vraagt de NVJ aan omroepredacties om met een stevige afvaardiging donderdagochtend naar Den Haag te komen om een kort manifest aan de Kamerleden te overhandigen.

Minister Arie Slob is van plan 62 miljoen euro te besparen op de begroting van de publieke omroep. De NVJ meldt hierover: ‘Dat vraagt om snelle en zichtbare actie naar de Kamerleden, die hierover donderdag 6 september vanaf 11.45 uur met de minister debatteren. Het mooiste zou zijn als de makers van programma’s, die nu deels buiten schot blijven, ook meegaan. De boodschap is immers dat deze extra bezuiniging het bestaansrecht van de gehele publieke omroep raakt, terwijl investeringen in nieuwe (digitale) uitingsvormen hard nodig zijn. En daarbij dienen we richting de politiek het misverstand te ontkrachten dat de journalistieke kerntaak van de publieke omroep gespaard zal blijven. Dat is dus helemaal niet zo, omdat wetenschap, levensbeschouwing en geschiedenis hard geraakt zullen worden en in onze optiek uitdrukkelijk deel uitmaken van de journalistieke kerntaak.’

Meer informatie is hier te vinden.

Bron: NVJ/BM

Bericht delen